Az "újembert" szerettem volna meglepni vele, de nagyon keresgélni kellett, melyik nosaltyn látott receptet variáltam meg picit annak idején.
Hogy ne kelljen újra keresgélni, plusz rögzitve legyen a változtatás, felrakom a saját kotyvasztós receptjeimhez is.
Hozzávalók:
-
2 dl habtejszín
-
2 ek méz
-
késhegynyi őrölt kardamom
A díszítéshez ízlés szerint:
-
tejszínhab
-
mentalevél
Elkészítés:
- Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, és kiszedjük a magját. 2 egész barackot elteszünk levesbetétnek. A többi barack húsát összedaraboljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ha konzervet használok, akkor lecsepegtetés és darabolás, mixelés.
- Hozzáadjuk a kardamomot.
- Az összeturmixolt barackhoz hozzáadjuk a mézet, a cukrot (a gyümölcs édességének és az ízlésünknek megfelelő mennyiségben kicsit több vagy kevesebb is lehet, mint a fenti mennyiség), a tejszínt, ,a citrom reszelt héját, valamint fél citrom levét, és jól összekeverjük.
- Lehűtjük. Tálaláskor tányéronként fél felszeletelt vagy összekockázott barackkal, tejszínhabbal vagy mentalevéllel díszítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.