HTML

kotyvasztó

Cake- néni kotyvaszt a konyhában, több-kevesebb sikerrel.

Friss topikok

Linkblog

2010.06.26. 19:41 Cake-

Variációk Ricottára

Az egyik nagy hipermarket lánc szokása, hogy lejárat előtt 3 nappal 25% kedvezménnyel sárga címkével, a lejárat napján pedig féláron, zöld címkével árusít védőgázas felvágottat és tejtermékeket. Én csak úgy hívom ezeket a hűtőládákat, hogy a turkáló. Nemrég a turkálóban sikerült kifogni 2 doboz Granarolo ricottát.

Jött a fejtörés, hogy mi legyen belőle. Ekkor a férjem megjegyezte, hogy csinálhatnék valami sütit. Megkérdeztem tőle, hogy mit szólna egy kis ricottás édességhez, beleegyezett. Így lett fél doboz ricottából tésztaszósz, másfél dobozból pedig ricottás kosárka.

Következzenek a receptek:

Szicíliai szósz

Hozzávalók:

Fél doboz ricotta

kb.1 dkg fenyőmag

kb. 2 dkg kesudió

kb. 3 dkg dió

1 doboz hámozott paradicsom (előfőzve)

2 púpozott evőkanál reszelt parmezán


 

1-2 gerezd fokhagyma

bazsalikom, ízlés szerint petrezselyemzöld

olívaolaj

só,bors


 

A magvakat enyhén megpirítom egy száraz teflonserpenyőben. Miután kihűltek, megdarálom őket diódarálón és beleöntöm turmixgépbe. Hozzáadom a parmezánt, a ricottát, a bazsalikomot és a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, majd összeturmixolom. Hozzáadom a masszához a hámozott paradicsomot, és tovább turmixolom.

Felforrósítok 2 evőkanál olajat, majd megfuttatom rajta a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Ráöntöm a masszát a turmixgépből, majd kevergetés mellett, mintha pudingot főznék, megfőzöm.

Forrón ráöntöm a tésztára.

Ha marad belőle, akkor hűtőben 1-2 napig eláll, ekkor fogyasztás előtt fel kell forrósítani.


 

Ricottás kosárka

másfél doboz ricotta

3 tojás

3 evőkanál porcukor (bányászkanál méretű)

2 tasak vaníliás cukor

reszelt citromhéj

margarin/vaj a sütőforma kenéséhez

 

tetejére (ízlés szerint):

dióbél

csokoládé

alma, banán vagy mandarin

 

Összekeverem a másfél doboz, villával összetört ricottát a tojás sárgájával. Belekeverem a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd belereszelem a citrom héját (kis citromnak kb felét, nagynak harmadát-negyedét).A tojás fehérjét felverem és belekeverem a masszába.

Kivajazom a muffinsütőt. Belekanalazom a masszát. Rápakolom a gyümölcsöket és csokireszelékkel vagy darált dióval megszórom.

150 fokon kb. 20-25 percet sütöm.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cakeminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr22112161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása