Gyors lencsesaláta
Hozzávalók:
25 dkg lencse
10 dkg füstölt hús vagy füstölt, főtt tarja
1 kis fej lilahagyma
1 főtt tojás
babérlevél
Ha nem konzerv lencsét használok, akkor a lencsét előző nap beáztatom.
Babérlevelekkel és egy kevés sóval 30 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne maradjon teljesen kemény, de ne is főzzük szét túlságosan.
Ha konzerv lencse, akkor egy kis darált babérral ízesítjük.
A füstölt húst, a lilahagymát és a főtt tojást belekockázzuk.
Öntet:
1 ek citromlé
1 ek ecet (10% vagy ízesítettek, lehet vegyesen is: fehérborecet, almaecet, balzsamecet, málnaecet, vörösborecet, stb mokkáskanállal összemérve)
1 ek mustár
1 ek barnacukor
1 ek méz, vagy helyette mégegy ek barnacukor
Só, bors
2 ek olívaolaj
Ráöntjük az öntetet, és egy fél napot hagyjuk összeérni
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.