Régebben gyakran készítettem, a gyerek is megeszi, de egy ideje valahogy kimaradt. Most újra szerettem volna megfőzni, és gondban voltam, hogy a sok frankfurti leves variáció közül, amely a neten kering, vajon melyik lehet az, amelyik a kisgengszternek ízlett, amikor kajareceptek blogon végre rátaláltam.
Hogy ne kelljen újra keresgélni, felrakom a saját kotyvasztós receptjeimhez is.
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
3-4 szem burgonya
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény
virsli vagy kolbász, de inkább virsli
olaj
liszt
2 dl tejföl
Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágtam, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. Forró vízben odatettem főni őket, kaptak sót és majorannát és köményt ebben az állapotukban. Ügyeltem, hogy ne főzzem őket túl puhára, az a kelkáposztának nemigen tesz jót, se látványban, se élvezeti értékben. Közben néhány kanál olajon lisztet pirítottam, megszórtam pirospaprikával, belenyomtam a fokhagymát, majd felengedtem egy pohárka hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba kevertem a tejfölt, majd beleöntöttem a levesbe, forraltam rajta egyet, beledobáltam a karikákra vágott virslit, és már készen is volt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.