Hozzávalók:
- 40 dkg tészta (tagliatelle, bavette, vagy spagetti)
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Olaj, vaj
- 20 dkg mélyhűtött spenót
- 20 dkg füstölt lazac
- 1 doboz főzőtejszín (200-250 ml) (vagy 20 deka krémsajt helyette, ha sűrűbb mártást szeretnénk)
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Felkockázom a hagymát ,belenyomom az egyik gerezd fokhagymát, és olajon megpirítom. A lazacot apró kockákra vágom, hozzáadom a hagymához, fűszerezem és megpirítom. A spenótpürét felmelegítem, hozzáadom a főzőtejszínt, egy kis fokhagymát préselek bele, majd addig főzöm, míg krémes mártást kapok. Ízlés szerint pici reszelt parmezánt szórok a mártásba. Végül belekeverem a lazacot.
Hosszú, metélt jellegű (bavette, tagliatelle stb) vagy spagetti tészta illik hozzá.
Ráöntöm a mártást a tésztára, a tetejére sajtot reszelek.
Jó étvágyat!
Update: kicsit variálni kellett a recepten, mert a gyerkőcnél laktóz-intoleranciát diagnosztizáltak, viszont imádja ezt a szószt.
Ha neki készítem, akkor csak a "zsenge" mirelit spenót jó, a "krémes" sajnos nem.
A tejszín helyettesítésére több kísérletet is tettem. A magic milk habtejszín nem passzolt hozzá, túl édeskés lett a szósz. A zabtejszínt nem szereti a gyerkőc, szójatejszínnel nem akartam terhelni. A rizstejszín és a kókusztejszín viszont bevált.
Update2:
Végre lehet laktózmentes főzőtejszínt kapni : meggle lacto-. Csak 10%-os, kicsit híg lesz vele, ezért ki kell pótolni egy kis camping laktózmentes tömlős krémsajttal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.