Nemrég csináltam gombás sonkatekercset, és valahogy eszembe jutott a réges-régi albérletem, ahol a lakótársaimmal felváltva főztünk. Először mindenféle lógósnak tituláltak, hogy le akarom tudni pár bolti sonkatekerccsel a napomat, egészen addig, amíg el nem kezdtem gombát meg hagymát pucolni. Vacsora után bezzeg mindenki a receptért ácsingózott.
Most egy kicsit idegen tollakkal fogok ékeskedni. Annak idején anyukám rábukkant egy szuper receptre F. Nagy Angéla A család szakácskönyve című alapművében (Gombával töltött sonka), majd egy picit variált a hozzávalók arányán. Tőle lestem el én is, majd szintén egy kis "szájízre igazítás" következett.
Gombás sonkatekercs
Hozzávalók 2 főre:
Negyed kiló csiperkegomba (fehér és barna is jó)
8 szelet sonka
margarin
fél doboz paradicsompüré, én Aranyfácánt szoktam használni
fél fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
jó sok sajt a tetejére
só, bors
Megtisztítom és felaprítom a gombát. Megolvasztom a margarint, beleszórom a gombát, megsózom, megborsozom, fedő alatt megpárolom. Megtöltöm vele a sonkatekercseket, feltekerem, jénaiban egymás mellé teszem a tekercseket.
Apróra vágom a hagymát. Egy kis margarinban aranysárgára pirítom, majd hozzákeverem a paradicsompürét, végül a tejfölt, és összefőzöm óvatosan.
A masszát a sonkákra öntöm, sajtot reszelek rá. Sütőben ráolvasztom a sajtot.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.